Rally

Als hoeksteen van de Rally 4 Porsche is de Rally voorbehouden aan de teams die de strijd met de chronometer willen aangaan. Uiteraard wordt bij de organisatie van deze rally alle in België geldende regels gerespecteerd, zowel op sportief als op veiligheidsvlak. De winnaar van de Rally kan zich meteen de snelste aller Porschisten noemen. De wedstrijd gaat door op zondag 9 oktober en telt drie verschillende klassementsritten, die elk drie keer af te werken zijn.

Om dat te realiseren, zullen dan wel alle valkuilen van het parkoers « voor grote jongens » (al zijn uiteraard ook meisjes welkom!) waarover de organisatoren vol lof zijn, vermeden moeten worden: « We hadden onszelf niet veel voorwaarden gesteld, want we wilden voorkomen dat bepaalde bewoners met een tussenpauze van enkele weken niet twee keer gehinderd werden. vertelt projectmanager Julien Frère. En we zijn er trots op dat dit – op uitzondering van amper twee kilometer waarvan er één begrensd wordt door enkele huizen – ook praktisch gelukt is. Dat was evenwel niet gemakkelijk en in het bijzonder moeten we daarvoor ook de gemeentebesturen van Hoei, Wanze, Clavier en Somme-Leuze bedanken. Dankzij hun medewerking, konden de door ons bedachte passages ook effectief in realiteit omgezet worden!

Kortom een kwaliteitsmenu, daar zijn we het nu al over eens, voor een parcours dat zal bestaan ​​uit drie lussen van drie klassementsproeven plus een vierde passage door Solières, voor in totaal 341 km, waarvan 110 km tegen de klok !