Néerlandais Passion

Robert Droogmans aan de start met een Porsche 911!

5 iconische chronoritten op het menu

Het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival, geprogrammeerd op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april, wordt het eerste evenement van dit type dat in België wordt georganiseerd. In totaal zullen de deelnemers niet minder dan 10 chronoritten afwerken, goed voor meer dan 100 kilometer. De immer populaire en nog steeds zeer gewaardeerde Robert Droogmans mocht en kon deze afspraak niet missen!

Zowel in Hoei als in Namen is men volop bezig met de voorbereiding op de eerste editie van het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival. Terwijl op het kantoor van de organisatoren de kandidaturen toestromen, kan nu al een eerste blikvanger worden aangekondigd. Robert Droogmans wordt immers één van de deelnemers van dit eerste Festival dat op Belgische bodem wordt georganiseerd. “We zijn heel blij dat we Robert aan het stuur van een Porsche 911 mogen verwelkomen. Het is een rijder die heel wat mooie pagina’s van de Belgische rallygeschiedenis heeft geschreven en hij koestert nog steeds een ware passie voor de rallysport”, stelt een verheugde Yves Matton.

In de jaren ’80 en ’90 zorgde Robert Droogmans al voor enkele schitterende prestaties op de rallywegen in en rond Hoei en Namen, en hij kan haast niet wachten om te proeven van de rallysfeer tijdens het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival: “Ik nam eerder al deel aan het Eifel Rallye Festival en heb daar echt van de sfeer genoten. Ik kon de kans om ook bij het eerste Festival op Belgische bodem van de partij te zijn niet laten schieten. Zeker niet als dat door het team van R4P in zo een mooie regio wordt georganiseerd!”

10 chronoritten en meer dan 100 km op het programma

Het menu van de eerste editie van Rally 4 Passion wordt er één om van te smullen. Op vrijdag 26 april vertrekken de deelnemers na de technische controle van uit het servicepark – dat ze delen met de deelnemers van de Rallye de Wallonie – richting Hoei om er een exclusief voor het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival voorbehouden Proloog af te werken. Deze Proloog bestaat uit twee niet-gechronometreerde passages op de klassementsproef van Ben-Ahin, samen goed voor iets meer dan 22 kilometer. Een bijzonder spectaculair tracé, dat zowel door de toeschouwers als de rijders zeer gesmaakt wordt.

Op zaterdag staan er twee lussen van vier chronoritten op het programma van de deelnemers aan het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival, die in het spoor van de rijders van het Belgische Rallykampioenschap over het natuurlijke en spectaculaire tracé van Mohiville-Nettine, Natoye, Crupet en Wartet zullen rijden. Meer dan 84 kilometer puur rijplezier op afgesloten en beveiligde wegen. De eerste editie van het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival, georganiseerd onder de auspiciën van de RACB en in samenwerking met de organisatoren van de Rallye de Wallonie, staat open voor de meest iconische bolides uit de geschiedenis van de rallysport.

Bolides die ons deden dromen

De afwezigheid van enige notie van competitie en tijdsopname laat het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival toe om – op voorwaarde van de goedkeuring van de kandidatuur aan de hand van de geschiktheidscriteria – open te staan voor wagens die meestal niet mogen deelnemen aan snelheidsrally’s, zowel in België als elders. Daarbij onder andere de beroemde Groep B-wagens of ook nog de World Rally Cars, uiteraard tot grote vreugde van zij die met wat nostalgie aan de gouden tijden van de rallysport terugdenken. Dat alles in een heel ontspannen sfeer, waar het showelement van deze grote en in optimale veiligheidsomstandigheden afgewerkte ‘Demo’ op de eerste plaats komt.

Afspraak dus op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april voor de eerste editie van het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival, want alles wijst er op dat het een groots rallyfeest wordt!

Opening van inschrijvingen en inschrijvingen op 26 januari !

Bent u de trotse eigenaar van een rallyauto die voldoet aan de deelnamevoorwaarden en wilt u graag deelnemen aan Rally 4 Passion?

Vanaf 26 januari kunt u ons uw sollicitaties per e-mail sturen om uw voertuig aan ons voor te stellen, met zoveel mogelijk details over de configuratie of de authenticiteit ervan, evenals enkele foto’s.

Uw sollicitaties kunt u sturen naar: passion@r4p.be!

Tot snel !

Passie voor de rallysport op het menu op 26 en 27 april 2024

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april wordt door R4P een splinternieuw ‘Festival’ georganiseerd, in samenwerking met de Rallye de Wallonie. Daar zullen de meest iconische rallywagens uit de geschiedenis van de sport op klassementsritten in de streek rond Hoei en Namen worden samengebracht.

Het team van R4P rond Yves Matton en Jean-Marc Fortin, dat de afgelopen twee jaar in Hoei al de Rally 4 Porsche organiseerde, zet op 26 en 27 april 2024 een nagelnieuw evenement op poten, luisterend naar de naam Rally 4 Passion. Deze rally van het zogenaamde ‘Festival’-type wordt tussen Hoei en Namen georganiseerd, zonder enig competitief element, tot groot jolijt van de liefhebbers van de gouden tijden van de rallysport.
 
Groep 4, Groep B, Groep A, kit cars, World Rally Cars van de eerste generatie… Deze wagens deden – en doen dat ook nu nog, meer dan ooit – het hart van rallyliefhebbers sneller slaan. Al deze bolides kunnen zich nu in de meest optimale veiligheidsomstandigheden nog eens van hun beste kant laten zien, op proeven die werden uitgetekend in een regio die rallykenners en de organisatoren van het evenement nauw aan het hart ligt.
 
“Demo” en “Festival”-sfeer 
 
Duitsland, Italië, Frankrijk… In al deze landen winnen evenement van het type Eifel Rallye Festival – de grote voorloper – steeds meer aan populariteit, zowel bij de fans als bij de eigenaars van deze auto’s die rallygeschiedenis hebben geschreven. De organisatoren van Rally 4 Passion, zeer gehecht aan hun regio in de Condroz en langs de oevers van de Maas, willen dan ook een gezellig evenement aanbieden, zonder enig sportief element, volledig draaiend rond de show en het plezier. Het enige wat zou kunnen gemeten worden is het applaus.
 
“Rally 4 Passion zal de liefhebbers van de gouden tijden van de rallysport zeker plezieren. De afwezigheid van alle verplichtingen die een wedstrijd met zich meebrengt laat ons toe om de fans van dit genre – rijders, eigenaars van deze wagens én de rallyfans – in optimale omstandigheden te ontvangen, en ze samen te brengen tijdens een evenement dat helemaal rond het plezier draait en in onze schitterende streek wordt georganiseerd”, stelt Yves Matton, speerpunt van het organisatieteam.

In samenwerking met de Automobile Club de Namur
 
Rally 4 Passion wordt over twee dagen verreden. Op vrijdag 26 april werken de wagens, waarvan het startveld op basis van het bouwjaar wordt ingedeeld, twee passages af op een iconische klassementsproef van de Condrozrally. Op zaterdag gaat het richting Namen, om er twee lussen van de Rallye de Wallonie – die tijdens hetzelfde weekend wordt georganiseerd – te rijden. “We zijn heel blij dat we voor de tweede dag van Rally 4 Passion kunnen samenwerken met de Automobile Club de Namur en het team van Étienne Lerson, organisatoren van de Rallye de Wallonie in het BRC”, stelt een verheugde Yves Matton.
 
“Er deed zich een gelegenheid voor om Hoei en Namen te verbinden, via dit originele en op de toekomst gerichte programma. Aan de ene kant is er de dubbele doortocht op een iconische proef van de Condrozrally op vrijdag, aan de andere kant twee lussen van de Rallye de Wallonie op zaterdag. Ik ben er van overtuigd dat de liefhebbers in groten getale naar de proeven zullen afzakken om van het spektakel van deze droomwagens te kunnen genieten. Zelfs zij die er in de periode dat deze auto’s voor het eerst wedstrijden afwerkten niet bij waren, zullen present willen tekenen, daar ben ik van overtuigd.”
 
Ook Etienne Lerson, voorzitter van de Automobile Club de Namur, kijkt al uit naar deze originele samenwerking, die nog meer volk naar het parcours van de Rallye de Wallonie zal lokken: “We waren een beetje verrast door dit samenwerkingsvoorstel van het team van Rally 4 Passion. We hebben er ons eerst van verzekerd dat het realiseerbaar was, onder andere bij de RACB, maar ook bij onze wedstrijdleiders Étienne Massillon en Jules Liégeois. Deze laatste neemt de regularitywedstrijd en Rally 4 Passion onder zijn vleugels, en we zullen de deelnemers aan dit originele evenement dan ook met veel plezier verwelkomen.”

Een hoogstaand startveld
 
Rally 4 Passion kan ook rekenen op de steun van Reinhard Klein, organisator van het Eifel Rallye Festival, en het organiserend team van het Alsace Rallye Festival. “Van bij de start konden we rekenen op de steun en het enthousiasme van Reinhard Klein, die het Slowly Sideways-concept enkele jaren geleden in het Eifel Rallye Festival lanceerde, een ook van Jacky Jung, de organisator van het Alsace Rallye Festival. Beiden zullen ons helpen om dit unieke evenement op poten te zetten.”
 
Sinds enkele weken gebruikt het team van R4P zijn uitgebreide netwerk om het nieuws over dit nieuwe evenement bij de liefhebbers en eigenaars van in aanmerking komende wagens te verspreiden, maar ook bij rijders die aan dit grootse rallyfeest zouden kunnen deelnemen. “We kunnen ook gebruik maken van het relatienetwerk van Slowly Sideways en het Alsace Rallye Festival om een hoogstaand startveld aan te bieden. Uiteraard spreken we ook ons eigen netwerk aan, jarenlang opgebouwd in het WRC, om zo grote rallynamen naar Hoei en Namen te brengen. Zij zullen er zeker heel veel plezier aan beleven om deze wagens die rallygeschiedenis hebben geschreven te besturen of in actie te zien.”
 
Afspraak voor de eerste editie van het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival op vrijdag 26 en zaterdag 27 april. Vul uw agenda al maar in!