Bruno Thiry: “Iedere liefhebber wil de Festivals bijwonen!”

Bruno Thiry: “Iedere liefhebber wil de Festivals bijwonen!”

Bruno, Rally 4 Passion wordt gedeeltelijk als nevenwedstrijd van de Rallye de Wallonie afgewerkt. Een rally waar je voor het laatst aan de start stond in… 2004.

Samen met Nicolas Gilsoul werkte ik toen voor Kronos en Citroën een programma in het Europese kampioenschap af. We startten aan het seizoen met een Saxo S1600, vooraleer over te stappen naar de C2. In Namen raakten we betrokken bij een sketch die nogal wat mensen deed lachen, want we werden gediskwalificeerd omdat we te licht waren! In Ieper kregen we de bevestiging dat de weegschaal van de RACB niet helemaal op punt stond…

Eifel Rallye Festival, Alsace… Je wordt een habitué van dit soort evenementen.

Ik nam met Wolf-Dieter Ihle recent nog deel aan een Festival in Oostenrijk. Hij stelde me voor om met één van de wagens uit zijn collectie te rijden, een ex-Mikkola Audi 200 Quattro Gr.A. Ik ben gek op de sfeer van zo een evenementen. Niemand maakt zich zorgen. Bij mechanische problemen mag je je tijd nemen om de herstellingen uit te voeren. Elke liefhebber wil er bij zijn. De sfeer is er uitstekend. Echt, ik vind het fantastisch!

Dit weekend is je Cosworth Gr.A een replica van je auto uit de Sanremo van 1994. Dat was je eerste seizoen als fabrieksrijder met een 4×4 in het wereldkampioenschap.

Mijn eerste seizoen met een 4×4. We hadden het geluk dat we over exact dezelfde auto konden beschikken als Delecour en Biasion, een wagen die door RAS in Boreham was gebouwd. Schitterende herinneringen zijn dat. Het was een heel viriele auto, een beest. Voor een jonge gast was dat de Heilige Graal! Net zoals voor Grégoire Munster en zijn officiële Rally1 bij Ford.