Een iconische kleurstelling voor deze Ford Sierra Cosworth…

Een iconische kleurstelling voor deze Ford Sierra Cosworth…

In de rallysport zijn bepaalde kleuren iconisch geworden. Dat geldt zeker voor de kleuren van de verschillende auto’s van Russell Brookes, die onlosmakelijk verbonden zijn met de ‘Andrews – Heat for Hire’-kleuren.

De Britse coureur, die er sinds 2019 helaas niet meer is, verzekerde zich in 1974 van de sponsoring van het verhuurbedrijf van verwarmings- en airconditioningapparatuur Andrews.

Op zijn Ford Escort, daarna Talbot Lotus, Vauxhall Chevette, Opel Manta 400, Opel Kadett en verschillende modellen van Ford Sierra, maakte de meervoudig Brits Rallykampioen de beroemde kleuren van zijn partner internationaal bekend.

De Fransman Dominique Sibieude is een fervent motorsportliefhebber en heeft meegedaan aan motorcross, autocross en ijsraces. Als getalenteerd monteur heeft hij ook gewerkt in de MotoGP en enduranceraces. Een paar jaar geleden begon hij aan het prachtige project om een replica te maken van deze emblematische Ford Sierra Cosworth Gr.A ‘Andrews – Heat for Hire’, tijdens de Lombard RAC Rally van 1989.

Bezoekers van Rally 4 Passion kunnen deze prachtige creatie bekijken op 26 en 27 april. Dominique Sibieude wordt aan zijn rechterzijde vergezeld door Éric Varrey, net als tijdens het Alsace Rally Festival.