« Neutral Zone » ES Vaux-et-Borset

« Neutral Zone » ES Vaux-et-Borset

Ter gelegenheid van deze Rally 4 Porsche 2023 is een ‘neutrale zone’ ingericht op de klassementsproef van Vaux-et-Borset (EC 3/6/9). Deze neutrale zone bevindt zich in de buurt van de plaatselijke school van Vaux-et-Borset en de Joseph Durbuystraat, d.w.z. net voor punt 11 en tot aan punt 12 op de kaart.

Op dit gedeelte van de klassementsproef van ongeveer 500m rijden de deelnemers in een verbindingssector. Zij worden niet meer gecrhronometreerd en mogen de maximumsnelheid van 50 km/u niet overschrijden. 

Er zal dus helemaal geen spectakel te zien zijn op dit punt, dat strikt gesloten is voor het publiek. « Hoewel het principe sommige deelnemers misschien sceptisch maakt, moet ons evenement, dat voor geen enkel kampioenschap telt, een laboratorium zijn voor nieuwe ideeën over de toekomstige organisatie van wegsportwedstrijden », legt Julien Frère, de projectleider, uit.Het adagium « doorlopen, er is niets te zien » zal in dit geval relevanter zijn dan ooit. Vrienden toeschouwers, hartelijk dank om deze zone te vermijden, teneinde teleurstelling te voorkomen.