Rally 4 Porsche : competitie maar ook een mooie rit die zal bijblijven !

Rally 4 Porsche : competitie maar ook een mooie rit die zal bijblijven !

Op 8 en 9 oktober zal Hoei – waar het merk Porsche het ganse weekend alomtegenwoordig zal zijn – op het ritme van Stuttgart draaien met een snelheidsrally en een regelmatigheidsproef die op zondag zullen plaatsvinden. Maar vanaf zaterdag wordt er in en om de Maasstad ook een rondrit georganiseerd en daarvoor hebben de organisatoren alvast een vijfsterrenmenu samengesteld !

Competitie, regularity of een rit, begin oktober is er in Hoei voor elk wat wils. En… hoewel een rally-evenement gereserveerd voor Porsche uniek is, weten we nu al dat dit eveneens de Porsche by R4P-rit zal typeren.

Dat wordt duidelijk als je weet dat nadat de prachtige Duitse bolides zich zullen opstellen  op de Avenue Delchambre en de deelnemers er genieten van een gastronomisch ontbijt. Vanaf 10u00 is er dan vrij vertrek voor een eerste etappe van ongeveer honderd kilometer. Die eerste lus brengt hen – op wegen in goede staat en via zorgvuldig uitgekozen valleien – tot in Stavelot. Na de middagpauze gaat de terugreis via Namen. En…ook tijdens die tweede etappe van ongeveer 130 kilometer, heeft die regio nog enkele leuke verrassingen in petto. 

« We gaan nu uiteraard nog niet alles verklappen, maar ons objectief is dat de Porschisten zich dit event blijvend zullen herinneren« , vertelt Romuald Honnay, het boegbeeld van het « la cabana team » bekend van de Condroz rally maar tevens een specialist in toeristische ritten. Ons uitgangspunt is om de deelnemers niet te vervelen met een ingewikkeld of moeilijk parcours. Het is trouwens geen wedstrijd of een quiz. In tegendeel, het roadbook zal  duidelijk maar ook simpel zijn en tevens tal van opmerkelijke plaatsen, erfgoed of leuke bezienswaardigheden aangeven, waar de deelnemers indien ze dat wensen zelfs een korte pauze kunnen inlassen om ervan te genieten. Kortom duidelijk een echte toeristische rit !

Maar de Porsche-klanten zijn wellicht nog meer dan alle andere autoliefhebbers ook echte enthousiastelingen. Daarom kozen we voor een lunchpauze in de Abdij van Stavelot. We bieden er iedereen een walking dinner aan, evenals toegang tot het museum van Spa-Francorchamps dat, zoals iedereen weet, in deze schitterende gebouwen gehuisvest is. De deelnemers krijgen bovendien voldoende tijd om daarvan te genieten voordat ze er in de namiddag terug naar Hoei vertrekken, waar de aankomst omstreeks 18u00 voorzien is. Leuk om te weten is tot slot dat op het einde van dat tweede deel de deelnemers ook passeren op één van de klassementsproeven die daags nadien gebruikt worden tijdens de snelheidsrally !   

Die prachtige dag kan voor wie dat wenst nadien trouwens nog verdergezet worden, door deel te nemen aan de Porsche 959-avond die zal plaatsvinden in de gebouwen van MY Vintage en/of aan het 911 barbecuediner dat zal plaatsvinden in het centrum van Huy !

Als kers op de taart wordt dit aantrekkelijke programma aangeboden, alles inbegrepen (behalve ‘s avonds), aan de democratische prijs van 180€ per wagen (2 inzittenden). Per extra passagier wordt 50€ gevraagd. Inschrijven en alle details van de 959- of 911-avond ontdekken kan simpel via de website : www.r4p.be (Nederlandse versie binnenkort beschikbaar) door er de tab “balade” te gebruiken.