Saturday Drive: een Rondrit om van te smullen op zaterdag 1 juni 2024!

Saturday Drive: een Rondrit om van te smullen op zaterdag 1 juni 2024!

Tijdens het eerste weekend van juni leeft de regio in en rond Hoei volgens het ritme van edele motorgeluiden. De derde editie van de Rally 4 Porsche wordt op zaterdag 1 juni aan de oevers van de Maas op gang getrokken met een Saturday Drive van ongeveer 230 km, die de deelnemers langs de mooiste wegen van de Condroz en de Ardennen zal leiden. Op het menu: veel rij- en kijkplezier, maar ook de smaakpapillen zullen er plezier aan beleven… 

In oktober 2022 namen zowat 150 teams de start van de allereerste editie van de Rally 4 Porsche rondrit. In juni 2023 konden niet minder dan 235 Porschisten-duo’s hun hartje ophalen tijdens de tweede versie van wat voor de liefhebbers van het merk uit Stuttgart nu al een onmisbare afspraak is geworden. Aan de vooravond van het nieuwe jaar geeft het team van R4P de Porsche-fans nu al rendez-vous tijdens het eerste weekend van juni. Het eerste luik van het menu 2024 – dat met andere evenementen nog ruim zal worden uitgebreid – is de Saturday Drive, een rondrit in het kader van Rally 4 Porsche die door de voorjaarssfeer even aangenaam als… lekker wordt!

“Gezien het succes van de eerste twee edities en – vooral – de positieve return van de deelnemers aan onze rondrit in het kader van de Rally 4 Porsche in juni van dit jaar besloten we om op dezelfde weg verder te gaan. Daarom bieden we de Porsche-liefhebbers opnieuw een ontzettend gezellig evenement aan”, stelt Yves Matton, speerpunt van het R4P-team. “Het eerste evenement dat we voor 2024 willen aankondigen is de Saturday Drive van de Rally 4 Porsche. Die leidt de deelnemers niet alleen langs de mooiste wegen van de Condroz, maar ook van Wallonië, want we werken ook een grote lus in de Ardennen af. Zoals de traditie het wil zijn er ook gastronomische pauzes gepland. Om de dag in alle schoonheid af te sluiten organiseren we een Garden Barbecue Party, in een uniek kader.”

De Saturday Drive van de Rally 4 Porsche is een toeristische rondrit op openbare weg en is voorbehouden alle Porsche-modellen, van welke jaargang dan ook. De stad Hoei is opnieuw de plek van start en finish, met een podium in het hartje van de stad aan de oevers van de Maas. De Rondrit, zowat 230 kilometer lang, leidt de deelnemers tot diep in de Ardennen, met een landelijke en gastronomische tussenstop halverwege. Aan het eind van de dag kunnen deelnemers en gasten van de Rally 4 Porsche genieten van een barbecue die de dag in een muzikale en feestelijke sfeer zal afsluiten.

De inschrijvingen voor de Saturday Drive worden op vrijdag 22 december om 12 uur geopend. Dat gebeurt op de website R4P.be via het nieuwe online platform R4CE.cloud. In afwachting kan u al een kijkje nemen in de R4P Shop, die nu al geopend is. De ideale plek om een cadeaubon voor een deelname aan de rondrit van Rally 4 Porsche of voor de afsluitende BBQ van de Saturday Drive voor onder de kerstboom te vinden! Opgelet, het aantal plaatsen voor de Saturday Drive is beperkt tot 180!

Goed nieuws voor zij die zich op zaterdag niet kunnen vrijmaken: op zondag 2 juni wordt er ook een Sunday Drive, volgens een heel andere formule, georganiseerd. Binnenkort vertellen we u meer over dat tweede evenement…