Herinner je je dat ? Bruno Thiry tijdens de Boucles de Spa 1988…

Herinner je je dat ? Bruno Thiry tijdens de Boucles de Spa 1988…

Een auto die veel herinneringen zal ophalen!

Hoewel hij zijn talent al ruimschoots had bewezen in 1987, het jaar na zijn revelatie in de Citroën Visa Trophy, maakte Bruno Thiry in 1988 definitief naam in de Belgische rallywereld aan het stuur van een auto die een blijvende indruk naliet: de Citroën Visa 1000 Pistes in de kleuren van de verzekeringsmaatschappij Sobelfa.

Bruno Thiry en Dany Delvaux begonnen hun Belgische seizoen met een schitterende podiumplaats in de Boucles de Spa, achter de krachtige Gr.A-wagens van Patrick Snijers (BMW M3 E30) en ‘Vande’ (Sierra RS Cosworth).

Deze replica van de auto van Bruno Thiry in Spa, gebaseerd op een Citroën Visa Chrono, is een mooi eerbetoon, doordrenkt met een enorme hoeveelheid passie. Deze Citroën Visa is eigendom van Alain Collins, die hem voor het eerst kocht (hij heeft hem 3 keer gekocht…) in het begin van de jaren 2000, en heeft sinds 2018 een prachtige Sobelfa-kleuring. Deze kleurstelling werd hem gegeven door een andere rallypersoonlijkheid en ervaren carrosseriebouwer, wijlen Bruno Blaise. En om de trompe-l’œil compleet te maken, de echte bumper van de 1000 Pistes.

Kortom, als je deze Citroën Visa Replica « Thiry/Delvaux – Boucles de Spa 1988 » ziet in Rally 4 Passion, in de handen van Alain Collins en Christophe Sanzot, dan zullen velen van jullie er ongetwijfeld mooie herinneringen zien terugkomen!