Voorstelling

Uw afspraak met de passie voor Porsche!

Slechts één merk heeft al decennialang een plaatsje in het hart van auto- en autosportliefhebbers. Een merk dat nu ook een ‘eigen’ evenement heeft. Dat merk is, uiteraard, Porsche.

1 evenement, 4 keuzes

Rally

Als hoeksteen van de Rally 4 Porsche is de Rally voorbehouden aan de teams die de strijd met de chronometer willen aangaan. Uiteraard wordt bij de organisatie van deze rally alle in België geldende regels gerespecteerd, zowel op sportief als op veiligheidsvlak. De winnaar van de Rally kan zich meteen de snelste aller Porschisten noemen. De wedstrijd gaat door op zondag 4 Juni en telt drie verschillende klassementsritten.

Regularity
 

Voorbehouden aan de specialisten van het genre, of voor de liefhebbers van nieuwe uitdagingen, laat de Regularityrally de deelnemers strijden om de eretitel van beste Porschist van de discipline. Omdat Porsches in dit type wedstrijden meestal voorin te vinden zijn, belooft het nu al een spannende strijd te worden!

Rondrit

De toeristische rondrit geeft eigenaars van een Porsche de gelegenheid om aan de vooravond van het sportieve luik van de Rally 4 Porsche deel uit te maken van een gezellig en ontspannen evenement. De enige voorwaarde om deel te nemen: de trotse eigenaar van een Porsche zijn. Deze landelijke rondrit wordt op zaterdag 3 juni afgewerkt, uiteraard met alle respect voor de verkeerscode.

Co-drive

De vrijgevigheid van de Porsche-eigenaars en van het publiek zal tijdens de Co-drive voor het goede doel uitstekend van pas komen. Mits een financiële bijdrage – alle winst wordt besteed aan steun voor hulpbehoevende kinderen – kan het publiek tijdens deze Co-drive plaatsnemen in het rechterzitje van één van de talrijke Porsches die deelnemen aan het evenement. Het is bovendien een ludieke manier om tegelijk een goed doel te helpen, en de genieten van de Flat 6-motor, aan de zijde van de eigenaar. Deze Co-drive wordt op zondag georganiseerd, uiteraard met respect voor de verkeersregels.

Hoei, stad van de autosport

Al heel wat jaren bewijst de stad Hoei het autosporthart op de juiste plaats te hebben, door actief steun te verlenen aan evenementen als de 12 Uur van Hoei of de Condrozrally. Dankzij de gemeentelijke overheid kan Rally 4 Porsche in optimale omstandigheden worden georganiseerd, om zo zowel deelnemers als toeschouwers een hoogstaand evenement aan te bieden.

De wedstrijd wordt in en rond Hoei georganiseerd, met klassementsritten op het grondgebied van Hoei. Het centrum van Hoei wordt het zenuwcentrum van het evenement, in het bijzonder voor het assistentiepark en regroup-zone. De Grand Place wordt dan weer het decor voor de start- en finishpodia.