Concept

Wat is de filosofie van het evenement?

Rally 4 Passion, dat is passie voor de rallysport, met iconische bolides die hun tijdperk hebben gekleurd. Zonder de druk van competitie. Beschikt u over een prachtige en authentieke rallywagen? Hebt u zin om u op schitterende en perfect beveiligde klassementsproeven helemaal uit te leven, zonder u zorgen te maken over de wegtikkende seconden? Dan is het Rally 4 Passion – 1st Huy-Namur Rallye Festival helemaal voor u.

Welke wagens worden er toegelaten?

De rallywagens die ons – en u – enkele jaren geleden lieten dromen, en dat nog steeds doen: Groep 2, Groep 4, Groep B, Groep A, Kit Cars, WRC’s van de eerste generatie, enz. Authentieke auto’s, gerestaureerd of volgens de regels van de kunst heropgebouwd.

Wat zijn de selectiecriteria?

De authenticiteit van de wagen, zowel op technisch vlak als que individueel palmares, is van primordiaal belang. Ook de decoratie van de auto is essentieel. Een authentieke wagen met een ‘banale’ kleedje zal voor het selectiecomité minder aantrekkelijk zijn dan een andere auto die volledig in de kleuren van toen staat, of beschikt over de beroemde racedecoratie die op hetzelfde model werd gebruikt.

Hoe ziet het parcours er uit?

Op vrijdag werken de deelnemers aan Rally 4 Passion twee passages op een iconische proef van de Condroz af, in de streek rond Hoei. Zaterdag volgen twee lussen op de spéciales van de Rallye de Wallonie. Samen is dat goed voor ongeveer 105 kilometer.

Worden er tijden opgenomen?

Neen. Hoewel de klassementsproeven zullen zijn afgesloten zoals tijdens een ‘echte’ rally, met optimale veiligheidsmaatregelen en een reglement dat moet worden gerespecteerd, is er in Rally 4 Passion geen sprake van enige notie van competitie of rangschikking.

Wil je met ons meedoen?