Néerlandais

De winnaars zijn altijd op tijd!

Te vroeg is niet op tijd, te laat is ook niet op tijd! Deze waarheid is overal van toepassing, en zo mogelijk nog meer in de rallysport. Of het nu om een snelheidsproef dan wel een regularity gaan, op tijd klokken is goud waard. Daarom wil de organisatie van “Rally 4 Porsche” het team dat zegeviert in de best vertegenwoordigde categorie belonen met een uitzonderlijke prijs: de rijder en corijder zullen worden bedacht met een paar schitterende ‘Raidillon’-horloges. Een geschenkje dat zowat 3000 euro per horloge waard is, en dat in detail kan bekeken worden op de website van onze partner:  www.raidillon-watches.com .

En opgelet, bij de prijsuitreiking zal ook een derde  horloge worden geschonken. Een onschuldige hand zal er de naam van één rijder of corijder trekken, en als die in de uitslag is opgenomen én aanwezig is op de prijsuitreiking kan die het mooie cadeau in ontvangst nemen.

De voorwaarden tot de toekenning van de horloges zijn hier

Een extra reden dus om zich in te schrijven voor Rally 4 Porsche: https://r4p.be/inscription-rallyes/

Wees niet… te laat!

Jacky Ickx bij de Rally 4 Porsche

Icoon van de Belgische en wereldwijde motorsport, Jacky Ickx zal ons vereren met zijn aanwezigheid voor de eerste editie van de “Rally 4 Porsche”.

De man die bekend staat als “Mr. Le Mans”, vanwege zijn 6 overwinningen in de Sarthe, zal aanwezig zijn bij de finish van onze toeristische rondrit op zaterdag 8 oktober op de Grote Markt in Hoei, alvorens hij deelneemt aan de “911” en “959” avonden.

Het is dus nog niet te laat om van deze aanwezigheid te profiteren en uw in te schrijven voor onze rondrit en/of onze avonden.

Een driesterrenparkoers voor de Rally 4 Porsche !

De Rally 4 Porsche, beleeft zijn eerste editie over iets minder dan zestig dagen. Voor diegenen die het nog niet weten, is dit nieuwe evenement, zoals de naam het doet vermoeden, gereserveerd voor deelnemers met een Porsche. De organisatoren verwelkomen evenwel alle types van motoren (vooraan, achteraan of centraal) En… voor de gelukkige Porsche-eigenaars die geen zin hebben om te racen, is er naast de snelheidsrally op hetzelfde parkoers ook een regelmatigheidsproef en een rit die de deelnemers tot in Stavelot brengt. Je merkt het kortom, voor elk wat wils.

Het specifieke van de rit presenteerden we als aperitief op het hoofdgerecht, de rally, al eerder en alle gegevens daarover kan u zowel in het Engels, het Frans als het Nederlands vinden op de website : www.r4p.be Intussen merken we ook de interesse voor deze rally en horen we dat sommigen reeds ongeduldig zijn om te strijden voor de eer – en dat is een voorrecht ! – om gekroond te worden tot « beste Porsche-rijder in de rallysport« .

Om dat te realiseren, zullen dan wel alle valkuilen van het parkoers « voor grote jongens » (al zijn uiteraard ook meisjes welkom!) waarover de organisatoren vol lof zijn, vermeden moeten worden: « We hadden onszelf niet veel voorwaarden gesteld, want we wilden voorkomen dat bepaalde bewoners met een tussenpauze van enkele weken niet twee keer gehinderd werden. vertelt projectmanager Julien Frère. En we zijn er trots op dat dit – op uitzondering van amper twee kilometer waarvan er één begrensd wordt door enkele huizen – ook praktisch gelukt is. Dat was evenwel niet gemakkelijk en in het bijzonder moeten we daarvoor ook de gemeentebesturen van Hoei, Wanze, Clavier en Somme-Leuze bedanken. Dankzij hun medewerking, konden de door ons bedachte passages ook effectief in realiteit omgezet worden!

© J. Deskeuvre

Zonder al veel meer details prijs te geven, kunnen we nu reeds verklappen dat Yves Matton en zijn medewerkers in Solières – het charmante dorpje dat ook bekend is bij de rallyfans – 

een ongekende show uitgewerkt hebben. In primeur willen we alvast één plaats aanwijzen die ongetwijfeld op veel enthousiasme van het publiek zal onthaald worden : een hyper- spectaculaire passage op de parkeerplaats van de beroemde Moulin de Solières !

Stéphane Lhonnay, verantwoordelijk voor het parkoers, is echter niet minder trots op de tweede proef: « Inderdaad, door de onvoorwaardelijke steun van het dorp Huccorgne, waar

niettegenstaande er veel rallyfans wonen, op dat grondgebied tot dusver nog nooit een klassementsproef georganiseerd werd. Hun plezier wordt nu zelfs vertienvoudigd omdat het bovendien een bijzondere show zal worden. Ook de deelnemers zullen daarvan genieten o.a. in de zeer krappe linker haarspeld in de buurt van de dorpskerk en de gemeenteschool, waar ze de handrem moeten gebruiken, tenminste als… ze niet willen « manoeuvreren« !

Ten slotte etaleerde het R4P-team in Clavier ook hun ervaring door er porties die vroeger reeds door andere evenementen gebruikt werden te mixen in een proef van bijna 15 km met verder een bijzonder representatief aanbod van alle types wegen die ter plaatse te vinden zijn ! En iets zegt ons dat het publiek alvast zeer enthousiast zal zijn voor de snelle maar veilige passage rond het kasteel van Vervoz. Kortom een kwaliteitsmenu, daar zijn we het nu al over eens, voor een parcours dat zal bestaan ​​uit drie lussen van drie klassementsproeven plus een vierde passage door Solières, voor in totaal 341 km, waarvan 110 km tegen de klok !

De eerste deelnemers zullen zondag om 08u00 de startplaats, aan de Avenue Delchambre in Hoei, verlaten, terwijl de prijsuitreiking om 19u30 zal plaatsvinden op de Grote Markt van Hoei.

Rally 4 Porsche : competitie maar ook een mooie rit die zal bijblijven !

Op 8 en 9 oktober zal Hoei – waar het merk Porsche het ganse weekend alomtegenwoordig zal zijn – op het ritme van Stuttgart draaien met een snelheidsrally en een regelmatigheidsproef die op zondag zullen plaatsvinden. Maar vanaf zaterdag wordt er in en om de Maasstad ook een rondrit georganiseerd en daarvoor hebben de organisatoren alvast een vijfsterrenmenu samengesteld !

Competitie, regularity of een rit, begin oktober is er in Hoei voor elk wat wils. En… hoewel een rally-evenement gereserveerd voor Porsche uniek is, weten we nu al dat dit eveneens de Porsche by R4P-rit zal typeren.

Dat wordt duidelijk als je weet dat nadat de prachtige Duitse bolides zich zullen opstellen  op de Avenue Delchambre en de deelnemers er genieten van een gastronomisch ontbijt. Vanaf 10u00 is er dan vrij vertrek voor een eerste etappe van ongeveer honderd kilometer. Die eerste lus brengt hen – op wegen in goede staat en via zorgvuldig uitgekozen valleien – tot in Stavelot. Na de middagpauze gaat de terugreis via Namen. En…ook tijdens die tweede etappe van ongeveer 130 kilometer, heeft die regio nog enkele leuke verrassingen in petto. 

« We gaan nu uiteraard nog niet alles verklappen, maar ons objectief is dat de Porschisten zich dit event blijvend zullen herinneren« , vertelt Romuald Honnay, het boegbeeld van het « la cabana team » bekend van de Condroz rally maar tevens een specialist in toeristische ritten. Ons uitgangspunt is om de deelnemers niet te vervelen met een ingewikkeld of moeilijk parcours. Het is trouwens geen wedstrijd of een quiz. In tegendeel, het roadbook zal  duidelijk maar ook simpel zijn en tevens tal van opmerkelijke plaatsen, erfgoed of leuke bezienswaardigheden aangeven, waar de deelnemers indien ze dat wensen zelfs een korte pauze kunnen inlassen om ervan te genieten. Kortom duidelijk een echte toeristische rit !

Maar de Porsche-klanten zijn wellicht nog meer dan alle andere autoliefhebbers ook echte enthousiastelingen. Daarom kozen we voor een lunchpauze in de Abdij van Stavelot. We bieden er iedereen een walking dinner aan, evenals toegang tot het museum van Spa-Francorchamps dat, zoals iedereen weet, in deze schitterende gebouwen gehuisvest is. De deelnemers krijgen bovendien voldoende tijd om daarvan te genieten voordat ze er in de namiddag terug naar Hoei vertrekken, waar de aankomst omstreeks 18u00 voorzien is. Leuk om te weten is tot slot dat op het einde van dat tweede deel de deelnemers ook passeren op één van de klassementsproeven die daags nadien gebruikt worden tijdens de snelheidsrally !   

Die prachtige dag kan voor wie dat wenst nadien trouwens nog verdergezet worden, door deel te nemen aan de Porsche 959-avond die zal plaatsvinden in de gebouwen van MY Vintage en/of aan het 911 barbecuediner dat zal plaatsvinden in het centrum van Huy !

Als kers op de taart wordt dit aantrekkelijke programma aangeboden, alles inbegrepen (behalve ‘s avonds), aan de democratische prijs van 180€ per wagen (2 inzittenden). Per extra passagier wordt 50€ gevraagd. Inschrijven en alle details van de 959- of 911-avond ontdekken kan simpel via de website : www.r4p.be (Nederlandse versie binnenkort beschikbaar) door er de tab “balade” te gebruiken.

Rally 4 Porsche – Huy

Op 8 en 9 oktober krijgen we in Hoei de eerste editie van een nieuw evenement dat volledig gewijd is aan Porsche. Omdat zowel een snelheidsrally, een regularity-wedstrijd, ”een toeristische rit en codriving op het programma staan, zal iedereen – Belg of buitenlander – er zijn passie voor het Duitse merk kunnen beleven.

In ons collectief geheugen is Porsche, één van de twee of drie merken, die we citeren omdat ze onlosmakelijk verbonden zijn met sportwagens en autosport. 
 
Het idee om hier een rally-evenement rond te organiseren (in tegenstelling tot de talrijke mogelijkheden die op het circuit aangeboden worden) broedde al enkele jaren in de hoofden van twee vrienden. Maar toen ze een tijd geleden iemand tegenkwamen die erg aandachtig luisterde naar hun voorstel, werd het een trigger die via een sneeuwbaleffect in korte tijd nog meer enthousiastelingen uit de autosport lokte.  Geleid door bekende persoonlijkheden zoals Yves Matton en Jean-Marc Fortin besloot men om de krachten te bundelen en het 100% nieuwe en originele concept met vier varianten te lanceren.
 
“We willen alle Porsche-enthousiastelingen aanspreken, ook de buitenlanders want het zal een “open” event zijn, waarop alle Porsches welkom zijn. Kortom van de 356 tot de 992 via de 914, de modellen met de motor voorin, het maakt zelfs niet uit of het gaat over een race of een gewone serieversie.” vertelt projectleider Julien Frère  “Het is de bedoeling om hen allemaal de mogelijkheid te bieden zich uit te leven op een manier die voor elk van hen het meest geschikt is. Sommigen zullen de voorkeur geven aan een authentieke snelheidsrally, georganiseerd in samenwerking met het NEW Racing-Team, anderen zullen zich inschrijven voor de regelmatigheidstest, georganiseerd door één van de specialisten van die discipline : Yves Noelanders.  Diegenen die niet over een race-versie beschikken hebben de keuze tussen een toeristische rit of codriving, hetgeen bovendien een perfecte gelegenheid zal bieden een goede daad te stellen voor een liefdadigheidsactie of vereniging.”

“Dit project, made in Hoei is ongetwijfeld een schot in de roos. Ik was meteen verleid toen Julien me eroververtelde, legt Yves Matton het beroemde ”luisterend oor” uit. “Iedereen weet dat ik me wil engageren voor mijn regio en Rally 4 Porsche – Hoei kwam op het juiste moment. Ik contacteerde meteen enkele vrienden en die waren eveneens erg enthousiast en omdat ook de stad Hoei bereid was ons te steunen en het zenuwcentrum van dit event te worden, is het aan ons om een perfecte samenwerking met de bewoners te garanderen. 
 
Het moeilijkste was uiteindelijk een gepaste datum te vinden. “We zijn pas enkele weken bezig met dit project en uiteraard moeten er regels en deadlines gerespecteerd worden. Bovendien is er ook nog steeds de nasleep van de pandemie. Door de al erg drukke kalenders is er voor deze eerste editie uitzonderlijk gekozen voor 8 en 9 oktober, maar volgend jaar is het de bedoeling om te verschuiven naar het voorjaar of de zomer. specificeert de voormalige rally-directeur van de FIA voordat hij nog toevoegt “Tot slot wil ik nog opmerken dat ons event op geen enkele manier het Belgisch-of het ASAF-kampioenschap zal beïnvloeden waarvoor het ingeschreven is. Ik maak trouwens van de gelegenheid gebruik om al die mensen en organisatoren te bedanken voor het warme onthaal waarmee ze ons ontvangen hebben.“  
  
Uiteraard is het momenteel nog een beetje te vroeg om het project in detail te bespreken, maar duidelijk is wel dat er voor de snelheidsrally in de Condroz en Haspengouw tussen de 100 en 120 km aan klassementsproeven op het menu staan en dat de regelmatiheidsproef met VHRS-label (historische sport regelmatigheidsvoertuigen) dezelfde route zal afleggen maar met een gemiddelde snelheid van 50 en 65 km/u. De toeristische rit (op openbare wegen en in strikte naleving van de verkeersregels) neemt de deelnemers mee om de Condroz te ontdekken, zonder er op de rallyproeven te passeren en voorziet tevens een kwaliteitsvolle tussenstop voor de lunch. Idem trouwens voor de liefdadigheids-codriving, waardoor u Hoei en omstreken zal ontdekken. Tot slot ook nog deze leuke precisie : in elk van de vier versies van het evenement is er een kwaliteitsprijs te winnen, telkens gerelateerd aan het thema van de categorie!