Néerlandais

Een eerste editie die om een vervolg vraagt !

Meer dan 170 teams namen dit weekend in Hoei deel aan de eerste editie van de Rally 4 Porsche. Mede dankzij het mooie weer een groot en tevens populair succes voor deze viervoudige organisatie die daardoor ook op een mooie toekomst kan rekenen.

Minder dan 9 maanden na de eerste besprekingen zag de Rally 4 Porsche dit weekend het levenslicht. Het resultaat van hard werken voor organisatoren die trots kunnen zijn op hun “baby”. Inderdaad, want van de ongeveer 170 deelnemers die aanwezig waren had iedereen achteraf de intentie om volgend jaar terug te komen! Het moet gezegd dat de Rally 4 Porsche met vier uitvoeringen dan ook iedereen aansprak en allen er dus ook hun gading in lijken gevonden te hebben.

Zaterdagochtend vertrokken 145 Porsches van Hoei naar Stavelot en terug voor een rit van zo’n 260 km die de deelnemers langs prachtige wegen en een tiental kastelen voerde, waaronder dit van “Barvaux en Condroz” speciaal in het oog sprong. Bij hun terugkeer op de overvolle Grote Markt van Hoei, waar Jacky Ickx, de prestigieuze gast van de organisatie, uiterst vriendelijk reageerde op de talloze verzoeken, was iedereen vol lof. Van de jonge Enzo, 11 jaar oud (!), die zijn vader voor het eerst als co-piloot aan boord van een rode Boxster navigeerde tot de « 4 fantastiques » die de cockpit van een hybride Panamera deelden. Naast deze twee Duitse bemanningsleden zeer ervaren op de Nürburgring mogen we bovendien ook “Elise” niet vergeten aan het stuur van de oudste van het veld, een 356 cabriolet uit 1962 : “Het parcours was prachtig, het roadbook perfect en de maaltijd hoogstaand. Kortom een groot succes, we komen zeker terug!»

Bij de deelnemers aan de co-driving – ook op zaterdag en georganiseerd in samenwerking met de Kiwanis van Hoei- waren de commentaren identiek. De verantwoordelijken waren alvast verheugd dat ze de wereld van Porsche konden introduceren aan zo’n vijftig mensen, waaronder heel veel kinderen, die uiteraard erg fier waren. Een activiteit waarvan de winst zal worden geschonken aan de vzw Do-Mi-Si-La-Do-Ré, die zich ontfermt over jongvolwassenen met een handicap!

Op zondag was er -ondanks een beperkt deelnemersveld van dertig teams (maar wat voor auto’s!) voor de snelheidsproef-, hetgeen wel verdubbeld werd via de deelnemers aan de regelmatigheidsproef trouwens ook niets dan lof. Je merkte het vooral aan het aantal mensen die kuierden op de Delchambrelaan, op het Fanielplein in Wanze of die aanwezig waren op de proeven. Zelfs de piloten die daar uiteraard gewend aan zijn, waren verrast…

Sportief gezien waren in de 4/14-klasse – gereserveerd voor moderne auto’s – de vier 911 GT3’s toonaangevend. Andy Lefevere maakte er wel een solotocht van mede omdat Frédéric Delplace, aan het stuur van een minder efficiënte 997 P1, halverwege de race, toen hij op de tweede plaats lag, moest stoppen met een versnellingsbakprobleem. Zo werd Gunther Monnens aan het stuur van een 991, de meest recente van deze groep, eerste runner-up, voor Tuur Vanden Abeele en Xavier Baugnet, die ondanks koppelingsproblemen een geslaagd Porsche-debuut maakte.

Bij de historics kregen we in de categorie PH een duel tussen twee rijders die 40 jaar geleden al een Porsche 911 bestuurden. Via 7 besttijden leek, Marc Duez – net als in zijn hoogdagen onderweg met Willy Lux – op weg naar de overwinning tot een probleem met een haperende gashendel hem tot opgave dwong, waardoor Emile Tollet, die last had van een nukkige transmissie aan het stuur van zijn mooie 911 SC Gr.4 « Beguin replica » won.

Van de zeven wagens die uiteindelijk aan de start kwamen in de klasse PH/SR (voertuigen die niet voldoen aan de oorspronkelijke homologatie) monopoliseerden – tot aan hun opgave – twee teams de strijd door de besttijden onder mekaar te verdelen. Maar respectievelijk door rem-en versnellingsbakproblemen verdwenen Gérard Marcy en Grégoire Munster dan van het toneel. Daardoor erfde Thibaud Mazuin de leiderspositie en ondanks aandringen van Patrick Mylleville bleef dat zo mede omdat deze laatste, tijdens het tweede deel van de wedstrijd door koppelingsproblemen niet meer voluit kon gaan.

In de regularityproef, die op dezelfde kp’s als de snelheidsrally georganiseerd werd, was er in VHRS65 een vrij duidelijke overmacht van de familie Gathy, terwijl ex-bergbeklimmer, Serge Baiwir, meer deed dan zichzelf verdedigen door op de tweede plaats te eindigen. Een overwinning die des te belangrijker was voor Didier en Florent Gathy, aangezien ze twee Raidillon-horloges ter waarde van € 6.000 ontvingen. De prachtige beloning voor de winnaars van de meest vertegenwoordigde categorie ! In de VHRS50-klasse heerste tot aan zijn opgave op het einde van de wedstrijd Michel Van Den Broeck. Hij nam vlot afstand van de familie Marchetti, die zowel de discipline rally als regularity ontdekte, zich kostelijk amuseerde en finaal zelfs een onverwachte overwinning kon vieren !

Laat ons afsluiten ​​met de mededeling dat… de tweede editie van de Rally 4 Porsche gepland staat op 3 en 4 juni 2023. Men zegge het voort !

Dit weekend meer dan 170 Porsches en… Jacky Ickx in Hoei!

De Rally 4 Porsche maakt zich op voor zijn eerste editie, op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in Hoei. Een onuitgegeven organisatie, die vier variaties aanbiedt, waardoor niet enkel de ongeveer 170 aanwezige bezitters van een Porsche zich zullen amuseren, maar ook het publiek – voor wie de toegang gratis is ! – zeker zijn gading zal vinden!

Het is ons gelukt ! Na negen maanden zwangerschap is de baby er, klaar om dit weekend zijn eerste stapjes te zetten, als onderdeel van een ongebruikelijk evenement, aangezien het in vier versies beschikbaar is: een snelheidsrally, een regularityproef, een toeristische rit en een co-driving. Door die originaliteit kreeg de Rally 4 Porsche ook de steun van Porsche Import. De aanwezigheid van niemand minder dan Jacky Ickx, de officiële vertegenwoordiger van het Duitse merk, waarmee hij tijdens de 24 uren van Le Mans grootse successen behaalde onderstreept dit ten volle.

Aan de oevers van de Maas, langs de Avenue Delchambre in Hoei, zal de Rally 4 Porsche nu zaterdag beginnen met een rit die de deelnemers naar de abdij van Stavelot leidt, waar  de lunchstop is gepland. Ook een bezoek aan het beroemde circuit van Spa-Francorchamps-museum is voorzien. Op zondag gaat dit event verder met de snelheidsrally en een regularityproef, die beide hetzelfde parkoers zullen afleggen bestaande uit drie specials (Solières, Huccorgne en Clavier) die drie keer gereden worden (vier voor Solières), goed voor in totaal 106 km aan klassementsproeven.

Tegelijk met de rit organiseert men in samenwerking met de Kiwanis van Hoei op zaterdag van 11u00 tot 17u00 ook een co-driving voor een goed doel. Het wordt voor de Porschisten een geweldige kans om hun passie te delen door toeschouwers mee te nemen en hen zo’n twintig kilometer lang van het Porsche-universum te laten proeven. Bovendien zal die belevenis door de wederzijdse vrijgevigheid,  tevens een nobel doel dienen. In dit geval dat van de vzw Do-Mi-Si-La-Do-Re die toezicht houdt op jongvolwassenen met een handicap! We zijn er zeker van dat het grote hart van liefhebbers van mooie auto’s zal bijdragen tot het succes van dit – oh zo essentieel – initiatief.

Wat de deelnemers aan de snelheidsrally betreft, verwachten we zowel aan de kant van de  moderne GT3’s (geregistreerd in klasse 4/14) als bij de historische 911’s (verdeeld in de klassen PH19 of PH /SR – afhankelijk of ze al dan niet voldoen aan de oorspronkelijke configuratie) enkele ronkende namen en diverse specialisten. Zo o.a. Xavier Baugnet, die het rijden met een Porsche zal ontdekken en het dus moeilijk zal hebben tegenover een formidabel trio uit Vlaanderen, samengesteld uit Gunther Monnens, Andy Lefevere en Tuur Vanden Abeele. Toch nemen ook enkele jongeren talenten zoals Thibaud Mazuin, Grégoire en Charles Munster (de broers zullen het stuur delen van een 911 SC die speciaal is voorbereid voor Afrikaanse rally’s) het op tegen de oudere generatie met o.a. Gérard Marcy, Emile Tollet, William Wilkin, Patrick Milleville en… Marc Duez, die voor de gelegenheid door Willy Lux zal ondersteund worden. Een mooie knipoog en vrij uitzonderlijk, naar hun seizoenen 1981 en 1982 in het Porsche-team.

Naast de Demo-categorie (in vrij tempo, zonder timing), zullen in de regelmatigheidsproef de ervaren Jacques Evrard, Didier Gathy en Marc Delobe het opnemen tegen de lokale helden zoals Francis Lacroix en Paul-Henri Fagot. Allemaal – behalve Delobe die met een 944 zou kunnen verrassen –  met een 911 en in VHRS65. Twee andere 911’s zullen het onder mekaar uitmaken in VHRS50.

In elke categorie verwachten we een spannende strijd, al zal finaal één team echt zijn gewicht in goud waard zijn, aangezien de winnende bemanning in de meest bevolkte categorie twee « Raidillon » -horloges zal krijgen ! Een cadeau ter waarde van maar liefst 6.000 € ! We zullen echter moeten wachten tot zondagochtend op de officiële startlijst om te weten welke groep dit voorrecht krijgt ! Let op: bovendien wordt een derde identiek horloge door loting uitgereikt aan één van de geklasseerde (bij)rijders (snelheid of regelmaat) die zondagavond aanwezig zijn tijdens de prijsuitreiking !

Ook als het niet gaat om snelheid of klassementen, zal ook het indrukwekkende deelnemersveld (meer dan 150 teams) dat aan de start van de rit staat, niet minder interessant zijn. Bernard Munster komt immers met een uiterst zeldzame 997 GT3 RS 4 liter. Verder zijn ook ingeschreven: ex-motorcrosser Jean-Claude Laquaye met een zeldzame 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” (75ste verjaardag van Jacky Ickx) van 2020, de familie Brasseur die erg gehecht is aan paarden (Félix-Marie wordt vergezeld door zijn twee zonen, Pierre-Manuel en Jehan-Félix), andere rallyrijders zoals Chris Debyser, Laurent Molle, Johan Van den Dries, Etienne Monfort, David Cambresier en Denis Borremans (die een zeldzame Boxster RS ​​​​60 Spyder zal presenteren) of de twee Cayman GT4’s van Pascal Loyen en Cédric Levêque. Ook Grégory Cricus mogen we hier niet vergeten aangezien hij de zwarte 996 GT3 van zijn vader Alain – een briljant coureur op zowel twee als vier wielen, die vorig jaar te vroeg stierf – zal besturen.

Uiteraard werden ook de innerlijke geneugten van de tafel, die de zintuigen en het hart beroeren niet vergeten, aangezien er drie bijzonder gezellige afspraken gepland zijn : zaterdagavond met het « Barbecue-diner 911 » onder de feesttent op de Avenue Delchambre, de « Receptie Porsche 959”die zal plaatsvinden in de Piano-Bar le Sofloti op de Grote Markt en op zondagmiddag met de “Gourmet Special 992” georganiseerd in het lokaal van Solières Sport, aan de rand van kp Solières.

Tot slot nog deze laatste praktische info. Terwijl zowel het zenuwcentrum van het evenement, de tent als de service goed geïnstalleerd zijn op Avenue Delchambre, vertrekken daar ook de rit (op zaterdag vanaf 10u00) en op zondag vanaf 08u00 ook de rally en regelmatigheidsproef. De aankomst zal telkens plaatsvinden op het podium dat geïnstalleerd is op de Grote Markt van Hoei. Voor de rit is dat zaterdag vanaf 18u00 en zondag vanaf 18u27 (voor rally en regularity) Maar ook op het einde van de eerste (10u51) en de tweede lus (14u18) passeren de deelnemende wagens op dat podium. Verder vermelden we nog dat “de regroup” georganiseerd wordt in Wanze om respectievelijk 09u16, 12u43 en 16u10 uur op de “place Faniel”  

Verkoopargument: rallyprogramma

Het programma van de Rally 4 Porsche vindt u vanaf vrijdag in de volgende verkooppunten aan de prijs van 5€:


Boekhandel RN 90 Joseph Wautersstraat 38 / 4500 Huy
Café ‘Le Chez Nous’ Delchambrelaan 3 / 4500 Huy
Grote tent op Avenue Delchambre het hele weekend

De winnaars zijn altijd op tijd!

Te vroeg is niet op tijd, te laat is ook niet op tijd! Deze waarheid is overal van toepassing, en zo mogelijk nog meer in de rallysport. Of het nu om een snelheidsproef dan wel een regularity gaan, op tijd klokken is goud waard. Daarom wil de organisatie van “Rally 4 Porsche” het team dat zegeviert in de best vertegenwoordigde categorie belonen met een uitzonderlijke prijs: de rijder en corijder zullen worden bedacht met een paar schitterende ‘Raidillon’-horloges. Een geschenkje dat zowat 3000 euro per horloge waard is, en dat in detail kan bekeken worden op de website van onze partner:  www.raidillon-watches.com .

En opgelet, bij de prijsuitreiking zal ook een derde  horloge worden geschonken. Een onschuldige hand zal er de naam van één rijder of corijder trekken, en als die in de uitslag is opgenomen én aanwezig is op de prijsuitreiking kan die het mooie cadeau in ontvangst nemen.

De voorwaarden tot de toekenning van de horloges zijn hier

Een extra reden dus om zich in te schrijven voor Rally 4 Porsche: https://r4p.be/inscription-rallyes/

Wees niet… te laat!

Jacky Ickx bij de Rally 4 Porsche

Icoon van de Belgische en wereldwijde motorsport, Jacky Ickx zal ons vereren met zijn aanwezigheid voor de eerste editie van de “Rally 4 Porsche”.

De man die bekend staat als “Mr. Le Mans”, vanwege zijn 6 overwinningen in de Sarthe, zal aanwezig zijn bij de finish van onze toeristische rondrit op zaterdag 8 oktober op de Grote Markt in Hoei, alvorens hij deelneemt aan de “911” en “959” avonden.

Het is dus nog niet te laat om van deze aanwezigheid te profiteren en uw in te schrijven voor onze rondrit en/of onze avonden.

Een driesterrenparkoers voor de Rally 4 Porsche !

De Rally 4 Porsche, beleeft zijn eerste editie over iets minder dan zestig dagen. Voor diegenen die het nog niet weten, is dit nieuwe evenement, zoals de naam het doet vermoeden, gereserveerd voor deelnemers met een Porsche. De organisatoren verwelkomen evenwel alle types van motoren (vooraan, achteraan of centraal) En… voor de gelukkige Porsche-eigenaars die geen zin hebben om te racen, is er naast de snelheidsrally op hetzelfde parkoers ook een regelmatigheidsproef en een rit die de deelnemers tot in Stavelot brengt. Je merkt het kortom, voor elk wat wils.

Het specifieke van de rit presenteerden we als aperitief op het hoofdgerecht, de rally, al eerder en alle gegevens daarover kan u zowel in het Engels, het Frans als het Nederlands vinden op de website : www.r4p.be Intussen merken we ook de interesse voor deze rally en horen we dat sommigen reeds ongeduldig zijn om te strijden voor de eer – en dat is een voorrecht ! – om gekroond te worden tot « beste Porsche-rijder in de rallysport« .

Om dat te realiseren, zullen dan wel alle valkuilen van het parkoers « voor grote jongens » (al zijn uiteraard ook meisjes welkom!) waarover de organisatoren vol lof zijn, vermeden moeten worden: « We hadden onszelf niet veel voorwaarden gesteld, want we wilden voorkomen dat bepaalde bewoners met een tussenpauze van enkele weken niet twee keer gehinderd werden. vertelt projectmanager Julien Frère. En we zijn er trots op dat dit – op uitzondering van amper twee kilometer waarvan er één begrensd wordt door enkele huizen – ook praktisch gelukt is. Dat was evenwel niet gemakkelijk en in het bijzonder moeten we daarvoor ook de gemeentebesturen van Hoei, Wanze, Clavier en Somme-Leuze bedanken. Dankzij hun medewerking, konden de door ons bedachte passages ook effectief in realiteit omgezet worden!

© J. Deskeuvre

Zonder al veel meer details prijs te geven, kunnen we nu reeds verklappen dat Yves Matton en zijn medewerkers in Solières – het charmante dorpje dat ook bekend is bij de rallyfans – 

een ongekende show uitgewerkt hebben. In primeur willen we alvast één plaats aanwijzen die ongetwijfeld op veel enthousiasme van het publiek zal onthaald worden : een hyper- spectaculaire passage op de parkeerplaats van de beroemde Moulin de Solières !

Stéphane Lhonnay, verantwoordelijk voor het parkoers, is echter niet minder trots op de tweede proef: « Inderdaad, door de onvoorwaardelijke steun van het dorp Huccorgne, waar

niettegenstaande er veel rallyfans wonen, op dat grondgebied tot dusver nog nooit een klassementsproef georganiseerd werd. Hun plezier wordt nu zelfs vertienvoudigd omdat het bovendien een bijzondere show zal worden. Ook de deelnemers zullen daarvan genieten o.a. in de zeer krappe linker haarspeld in de buurt van de dorpskerk en de gemeenteschool, waar ze de handrem moeten gebruiken, tenminste als… ze niet willen « manoeuvreren« !

Ten slotte etaleerde het R4P-team in Clavier ook hun ervaring door er porties die vroeger reeds door andere evenementen gebruikt werden te mixen in een proef van bijna 15 km met verder een bijzonder representatief aanbod van alle types wegen die ter plaatse te vinden zijn ! En iets zegt ons dat het publiek alvast zeer enthousiast zal zijn voor de snelle maar veilige passage rond het kasteel van Vervoz. Kortom een kwaliteitsmenu, daar zijn we het nu al over eens, voor een parcours dat zal bestaan ​​uit drie lussen van drie klassementsproeven plus een vierde passage door Solières, voor in totaal 341 km, waarvan 110 km tegen de klok !

De eerste deelnemers zullen zondag om 08u00 de startplaats, aan de Avenue Delchambre in Hoei, verlaten, terwijl de prijsuitreiking om 19u30 zal plaatsvinden op de Grote Markt van Hoei.

Rally 4 Porsche : competitie maar ook een mooie rit die zal bijblijven !

Op 8 en 9 oktober zal Hoei – waar het merk Porsche het ganse weekend alomtegenwoordig zal zijn – op het ritme van Stuttgart draaien met een snelheidsrally en een regelmatigheidsproef die op zondag zullen plaatsvinden. Maar vanaf zaterdag wordt er in en om de Maasstad ook een rondrit georganiseerd en daarvoor hebben de organisatoren alvast een vijfsterrenmenu samengesteld !

Competitie, regularity of een rit, begin oktober is er in Hoei voor elk wat wils. En… hoewel een rally-evenement gereserveerd voor Porsche uniek is, weten we nu al dat dit eveneens de Porsche by R4P-rit zal typeren.

Dat wordt duidelijk als je weet dat nadat de prachtige Duitse bolides zich zullen opstellen  op de Avenue Delchambre en de deelnemers er genieten van een gastronomisch ontbijt. Vanaf 10u00 is er dan vrij vertrek voor een eerste etappe van ongeveer honderd kilometer. Die eerste lus brengt hen – op wegen in goede staat en via zorgvuldig uitgekozen valleien – tot in Stavelot. Na de middagpauze gaat de terugreis via Namen. En…ook tijdens die tweede etappe van ongeveer 130 kilometer, heeft die regio nog enkele leuke verrassingen in petto. 

« We gaan nu uiteraard nog niet alles verklappen, maar ons objectief is dat de Porschisten zich dit event blijvend zullen herinneren« , vertelt Romuald Honnay, het boegbeeld van het « la cabana team » bekend van de Condroz rally maar tevens een specialist in toeristische ritten. Ons uitgangspunt is om de deelnemers niet te vervelen met een ingewikkeld of moeilijk parcours. Het is trouwens geen wedstrijd of een quiz. In tegendeel, het roadbook zal  duidelijk maar ook simpel zijn en tevens tal van opmerkelijke plaatsen, erfgoed of leuke bezienswaardigheden aangeven, waar de deelnemers indien ze dat wensen zelfs een korte pauze kunnen inlassen om ervan te genieten. Kortom duidelijk een echte toeristische rit !

Maar de Porsche-klanten zijn wellicht nog meer dan alle andere autoliefhebbers ook echte enthousiastelingen. Daarom kozen we voor een lunchpauze in de Abdij van Stavelot. We bieden er iedereen een walking dinner aan, evenals toegang tot het museum van Spa-Francorchamps dat, zoals iedereen weet, in deze schitterende gebouwen gehuisvest is. De deelnemers krijgen bovendien voldoende tijd om daarvan te genieten voordat ze er in de namiddag terug naar Hoei vertrekken, waar de aankomst omstreeks 18u00 voorzien is. Leuk om te weten is tot slot dat op het einde van dat tweede deel de deelnemers ook passeren op één van de klassementsproeven die daags nadien gebruikt worden tijdens de snelheidsrally !   

Die prachtige dag kan voor wie dat wenst nadien trouwens nog verdergezet worden, door deel te nemen aan de Porsche 959-avond die zal plaatsvinden in de gebouwen van MY Vintage en/of aan het 911 barbecuediner dat zal plaatsvinden in het centrum van Huy !

Als kers op de taart wordt dit aantrekkelijke programma aangeboden, alles inbegrepen (behalve ‘s avonds), aan de democratische prijs van 180€ per wagen (2 inzittenden). Per extra passagier wordt 50€ gevraagd. Inschrijven en alle details van de 959- of 911-avond ontdekken kan simpel via de website : www.r4p.be (Nederlandse versie binnenkort beschikbaar) door er de tab “balade” te gebruiken.

Rally 4 Porsche – Huy

Op 8 en 9 oktober krijgen we in Hoei de eerste editie van een nieuw evenement dat volledig gewijd is aan Porsche. Omdat zowel een snelheidsrally, een regularity-wedstrijd, ”een toeristische rit en codriving op het programma staan, zal iedereen – Belg of buitenlander – er zijn passie voor het Duitse merk kunnen beleven.

In ons collectief geheugen is Porsche, één van de twee of drie merken, die we citeren omdat ze onlosmakelijk verbonden zijn met sportwagens en autosport. 
 
Het idee om hier een rally-evenement rond te organiseren (in tegenstelling tot de talrijke mogelijkheden die op het circuit aangeboden worden) broedde al enkele jaren in de hoofden van twee vrienden. Maar toen ze een tijd geleden iemand tegenkwamen die erg aandachtig luisterde naar hun voorstel, werd het een trigger die via een sneeuwbaleffect in korte tijd nog meer enthousiastelingen uit de autosport lokte.  Geleid door bekende persoonlijkheden zoals Yves Matton en Jean-Marc Fortin besloot men om de krachten te bundelen en het 100% nieuwe en originele concept met vier varianten te lanceren.
 
“We willen alle Porsche-enthousiastelingen aanspreken, ook de buitenlanders want het zal een “open” event zijn, waarop alle Porsches welkom zijn. Kortom van de 356 tot de 992 via de 914, de modellen met de motor voorin, het maakt zelfs niet uit of het gaat over een race of een gewone serieversie.” vertelt projectleider Julien Frère  “Het is de bedoeling om hen allemaal de mogelijkheid te bieden zich uit te leven op een manier die voor elk van hen het meest geschikt is. Sommigen zullen de voorkeur geven aan een authentieke snelheidsrally, georganiseerd in samenwerking met het NEW Racing-Team, anderen zullen zich inschrijven voor de regelmatigheidstest, georganiseerd door één van de specialisten van die discipline : Yves Noelanders.  Diegenen die niet over een race-versie beschikken hebben de keuze tussen een toeristische rit of codriving, hetgeen bovendien een perfecte gelegenheid zal bieden een goede daad te stellen voor een liefdadigheidsactie of vereniging.”

“Dit project, made in Hoei is ongetwijfeld een schot in de roos. Ik was meteen verleid toen Julien me eroververtelde, legt Yves Matton het beroemde ”luisterend oor” uit. “Iedereen weet dat ik me wil engageren voor mijn regio en Rally 4 Porsche – Hoei kwam op het juiste moment. Ik contacteerde meteen enkele vrienden en die waren eveneens erg enthousiast en omdat ook de stad Hoei bereid was ons te steunen en het zenuwcentrum van dit event te worden, is het aan ons om een perfecte samenwerking met de bewoners te garanderen. 
 
Het moeilijkste was uiteindelijk een gepaste datum te vinden. “We zijn pas enkele weken bezig met dit project en uiteraard moeten er regels en deadlines gerespecteerd worden. Bovendien is er ook nog steeds de nasleep van de pandemie. Door de al erg drukke kalenders is er voor deze eerste editie uitzonderlijk gekozen voor 8 en 9 oktober, maar volgend jaar is het de bedoeling om te verschuiven naar het voorjaar of de zomer. specificeert de voormalige rally-directeur van de FIA voordat hij nog toevoegt “Tot slot wil ik nog opmerken dat ons event op geen enkele manier het Belgisch-of het ASAF-kampioenschap zal beïnvloeden waarvoor het ingeschreven is. Ik maak trouwens van de gelegenheid gebruik om al die mensen en organisatoren te bedanken voor het warme onthaal waarmee ze ons ontvangen hebben.“  
  
Uiteraard is het momenteel nog een beetje te vroeg om het project in detail te bespreken, maar duidelijk is wel dat er voor de snelheidsrally in de Condroz en Haspengouw tussen de 100 en 120 km aan klassementsproeven op het menu staan en dat de regelmatiheidsproef met VHRS-label (historische sport regelmatigheidsvoertuigen) dezelfde route zal afleggen maar met een gemiddelde snelheid van 50 en 65 km/u. De toeristische rit (op openbare wegen en in strikte naleving van de verkeersregels) neemt de deelnemers mee om de Condroz te ontdekken, zonder er op de rallyproeven te passeren en voorziet tevens een kwaliteitsvolle tussenstop voor de lunch. Idem trouwens voor de liefdadigheids-codriving, waardoor u Hoei en omstreken zal ontdekken. Tot slot ook nog deze leuke precisie : in elk van de vier versies van het evenement is er een kwaliteitsprijs te winnen, telkens gerelateerd aan het thema van de categorie!